Najaarsvergadering NVvA 11 november 2021

Beschrijving

De najaarsvergadering van de NVvA zal op donderdag 11 november a.s. van 14:30 uur tot 17:30 uur worden gehouden. Deze vergadering zal live plaatsvinden in de Jaarbeurs (Beatrixgebouw) te Utrecht. Aansluitend vindt er een borrel plaats. Tijdens de najaarsvergadering zullen onder andere experts uit de wetenschap, advocatuur en aanbestedingspraktijk met elkaar in discussie gaan over de belangrijkste aanbestedingsrechtelijke thema’s van de afgelopen twee jaar. Hoe moeten we de belangrijkste jurisprudentie van het Hof van Justitie waarderen? Zijn de aanbestedingsrichtlijnen niet inmiddels aan herziening toe? Hoe heeft het aanbestedingsrecht standgehouden tijdens de COVID-19 crisis? Wat te doen met het Grossman-verweer dat tot uiteenlopende interpretaties leidt bij de verschillende rechtbanken? Dit zijn slechts enkele vragen die de revue zullen passeren tijdens deze interactieve bijeenkomst.

De bijeenkomst bestaat in ieder geval uit twee debat-panels met ieder drie experts, die onder leiding van Wouter Kurpershoek met elkaar in discussie gaan. Aan de panels nemen mr. Suzanne Brackmann (Brackmann Aanbestedingsspecialist), mr. Ria Fahner (Croon Advocaten), prof. dr. Gert-Wim van de Meent (Loyens & Loeff / UvA), mr. Joost Fijneman (CROW), mr. dr. Sophie Prent (VU Amsterdam) en mr. Matanja Pinto (DVLP advocaten) deel. Het doel van beide panels is de belangrijkste aanbestedingsrechtelijke discussiepunten te bespreken, verschillende gezichtspunten te analyseren en mogelijk gezamenlijk met de aanwezigen in de zaal tot nieuwe inzichten te komen.

Het belooft in ieder geval een interessante en zeker ook interactieve bijeenkomst te worden.

De bijeenkomst wordt georganiseerd in overeenstemming met de maatregelen die in verband met COVID-19 afgelopen dinsdag zijn aangekondigd. De Jaarbeurs werkt met de Coronatoegangscheck via de QR-code en ID (https://www.jaarbeurs.nl/veilig). Hierdoor is het niet vereist om in het gebouw een mondkapje te dragen. Ook hoeft er in de zalen geen 1.5 meter afstand gehouden te worden. Niettemin hebben wij gevraagd om de stoelen in de zaal niet te dicht bij elkaar te plaatsen.

Vanwege een maximaal aantal deelnemers is opgave vooraf verplicht. Dit is mogelijk t/m maandag 8 november 2021.